آیا همهگیری آینده جهان از «آنفولانزای پرندگان» آغاز خواهد شد؟/ گزارش الجزیره
شفقنا آینده- خبرگزاری الجزیره در گزارشی درباره نگرانیهایی نوشته که درباره احتمال شیوع یک همهگیری جدید وجود دارد- که ممکن است با جهشهای پی در پی انسان را تحت تاثیر قرار داده و چنان شدید باشد که کووید-۱۹ نیز در قیاس با آن خفیف به نظر برسد.
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا از خبرگزاری الجزیره؛ آنفولانزای مرغی از اکتبر ۲۰۲۱ به این سو ۱۵ میلیون مرغ خانگی را به طور مستقیم کشته و معدومسازی بیسابقه ۱۹۳ میلیون پرنده دیگر را نیز باعث شده است. یک مسیر خونین برای ویروسی که از اروپا و آسیا به آمریکای شمالی پریده- و با سرعت زیادی در میان جمعیت پرندگان آمریکای مرکزی و جنوبی گسترش یافته است.
با این حال این ویروس دیگر محدود به پرندگان نیست. در آمریکا شما پستانداران وحشی که به دلیل شیوع آنفولانزای مرغی کشته یا معدوم شدهاند در حال افزایش است. فهرستی که انواع مختلفی، از خرس گریزلی در نبراسکا و مونتانا، روباه قرمز در مونتانا، اسکانک و راکون در اورگان و البته خرس قطبی در آلاسکا را شامل میشود.
اتفاق اصلی اما در ژانویه روی داد که سازمان بهداشت جهانی ابتلای یک دختر جوان به آنفولانزای مرغی را در اکوادور گزارش کرد- که اولین مورد از این نوع در آمریکای لاتین بود.
در حقیقت داستان این همهگیری نیز مثل دیگر همهگیریها مانند نماهای آغازین یک فیلم بوده. داستانی که در اکتبر گذشته با صحنه نفسگیری در گالیسیای اسپانیا آغاز شد و طی آن شاهد بودیم که هفته به هفته میزان مرگ و میر در یک مزرعه ۵۰۰۰۰ راسی پرورش راسو در حال افزایش است. بلافاصله خبر مرگ ۲۷ پرنده دریایی در سواحل کورونا منتشر شد- و خیلی زود رسانهها آنفولانزای مرغی را به عنوان مظنون اصلی معرفی کردند. اما مطالعات بعدی نشاندهنده اتفاقی به مراتب شومتر بودند و خبر از جهشی میدادند که برای اولین بار انتقال مستقیم آنفولانزای پرندگان از پستانداران به پستانداران دیگر را ممکن کرده بود.
اگر چه از سال گذشته تاکنون تنها شاهد ابتلای پنج نفر به آنفولانزای پرندگان بودهایم؛ ولی به گزارش سازمان جهانی بهداشت ۵۳ درصد موارد انسانی قبلی آنفولانزای پرندگان با مرگ مواجه شدهاند. موضوعی که با توجه به کمبود طیور و لزوم کشتن دستهجمعی پرندگان وحشی این پرسش اساسی را مطرح میکند که آیا آنفولانزای پرندگان میتواند از یک فاجعه زیستمحیطی به یک همهگیری تمامعیار تبدیل شود؟
پاسخ این پرسش البته حداقل در حال حاضر ساده و کوتاه است: دانشمندان بر این باورند که در حال حاضر خطر انتقال مستمر آنفلوانزای مرغی به انسان- و بین انسانها- پایین است. اما سرعت تکثیر عفونت آنفلوانزای پرندگان این نگرانی را ایجاد کرده که با توجه به نرخ مرگومیر مبتلایان به این ویروس، اگر آنفلوانزای مرغی به جوامع انسانی سرایت کند، نه تنها همهگیری بعدی را ایجاد خواهد کرد، بلکه چنان تلفاتی خواهد گرفت کووید-۱۹ در قیاس با آن خفیف به نظر خواهد رسید.
متن کامل خبر را در خبرگزاری الجزیره بخوانید:
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.