زمان انتشار : ۳۰ بهمن ,۱۴۰۱ | ساعت : 17:02 | کد خبر : 215677 |
,

نتایج یک مطالعه پزشکی: آسیب‌های کرونا یک سال ادامه خواهد داشت

شفقنا آینده- روزنامه اکسپرس انگلستان خبر از نتایج یک مطالعه پزشکی داده که حکایت از این می‌کند که در بیش از ۵۹٪ از مبتلایان ویروس کووید، آسیب اعضای بدن حداقل یک سال پس از بروز علائم اولیه کرونا طول می‌کشد.

به گزارش سرویس ترجمه شفقنا از روزنامه اکسپرس؛ تقریباً بخش اعظمی از این موضوع که ویروس کووید ۱۹ بلافاصله پس از عفونت اولیه چگونه بر بدن انسان تأثیر می‌گذارد، مشخص شده است. در واقع اکثر مردم نسبت به علائمی که بعد از ابتلا به این بیماری ممکن است رخ دهد، آشنا هستند. با این حال به رغم گذشت سه سال از شروع همه‌گیری کرونا، هنوز در مورد اثرات طولانی‌مدت این بیماری مسایل ناگفته زیادی وجود دارد.

یک مطالعه پزشکی جدید که روی بیش از ۵۳۰ بیمار که ابتلای طولانی‌مدت به کووید داشتند انجام شده، نشان می‌دهد که آسیب عضوی در ۵۹ درصد از آن‌ها یک سال پس از علائم اولیه ادامه دارد.

این موضوع حتی در مورد کسانی نیز که در ابتلای اولیه به طور سخت و سنگین گرفتار عفونت نشده بودند، صادق است.

این مقاله که در ژورنال انجمن سلطنتی پزشکی منتشر شده، بر بیمارانی تمرکز دارد که از تنگی نفس شدید، اختلال عملکرد شناختی و کیفیت پایین و نابسامان سلامتی شکایت می‌کردند.

از میان ۵۳۶ شرکت‌کننده این مطالعه، ۱۳ درصد بعد از تشخیص اولیه کووید-۱۹ در بیمارستان بستری شده بودند و در این بین ۳۲ درصد نیز از کارکنان بخش مراقبت‌های بهداشتی بودند.

این تحقیق که توسط دانشمندان بریتانیایی انجام شده، خاطرنشان می‌کند که ۳۳۱ بیمار (۶۲ درصد) شش ماه پس از تشخیص اولیه اختلالاتی را در اندام‌های بدن گزارش داده‌اند.

این بیماران شش ماه بعد به مدت چهل دقیقه مورد ام.آر.آی چند عضوی قرار گرفتند- که در آکسفورد مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

این بررسی‌ها در نهایت این موضوع را تأیید می‌کند که ۲۹ درصد از بیماران مبتلا به کووید طولانی‌مدت، شش ماه بعد از ابتلا هم‌چنان دچار اختلال چند عضوی- با علائم پایدار و کاهش عملکرد- بوده‌اند، و ۵۹ درصد از بیماران نیز یک سال پس از تشخیص اولیه هم‌چنان دچار نقص در عملکرد حداقل یکی از اعضای خود بوده‌اند.

پروفسور آمیتاوا بانرجی از مؤسسه انفورماتیک سلامت دانشگاه کالیفرنیا به عنوان یکی از محققان درگیر در این مطالعه می‌گوید: «علائم بیماری و آسیب عضوی حداقل شش و گاهی هم دوازده ماه بعد از ابتلای اولیه شایع است و این امر بسته به جنسیت و سن تفاوت پیدا می‌کند. در واقع به طور مشخص زن‌ها، به خصوص زنانی که جوان‌تر هستند، آسیب‌های پایدارتری را به نمایش می‌گذارند و این آسیب حداقل به صورت تک‌اندام قابل مشاهده است».

در این میان شایع‌ترین درگیری در میان اعضای بدن در کبد دیده می‌شود- که ۲۹ درصد از بیماران دچار نارسایی کبدی بودند.

هم‌چنین قلب، کلیه، پانکراس و طحال نیز در موارد زیادی به شدت تحت تاثیر قرار گرفته‌اند.

با کمال تعجب آسیب وارده به ریه‌های بیماران در قیاس با اعضای دیگر در کمترین حد بوده و تنها دو درصد از بیماران یک سال بعد از ابتلا دچار آسیب در ریه‌های خود بوده‌اند.

این مطالعه هم‌چنین مواردی را نیز گزارش داده که بیماران در فاصله بین ۶ تا ۱۲ ماه پس از عفونت اولیه شاهد کاهش علائم حاد این بیماری بوده‌اند.

مثلاً تنگی نفس شدید که شش ماه بعد از ابتلا حدود ۳۸ درصد از بیماران را آزار می‌داد، یک سال بعد از ابتلا به ۳۰ درصد کاهش یافته. اختلال عملکرد شناختی نیز از ۴۸ درصد در شش ماه به ۳۸ درصد بیماران در دوازده ماهگی رسیده است.

پروفسور بانرجی می‌گوید: «اکنون شاهدیم که از هر پنج نفر مبتلا به کووید طولانی، سه نفر حداقل در یکی از اعضای خود دچار اختلال هستند و از هر چهار نفر نیز یک نفر در دو یا چند عضو خود دچار اختلال شده‌اند- که البته این اختلال در برخی از موارد بدون علائم مشخصی است».

برای مطالعه متن کامل خبر به اکسپرس مراجعه کنید

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.